Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ


Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ποδήλατο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9-3-2007 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Αγίου ΝΙκολάου। Το πρόγραμμα έγινε με την πρωτοβουλία των δασκάλων Δαμάσκου Στέλλας και Νούκου Δήμου σε συνεργασία με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Ντίνας Βλαχούτα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και άθλησης .
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος τα παιδιά "ανακάλυψαν" την ιστορία του ποδηλάτου. Γνώρισαν μέσα από τις εικόνες τα πρώτα ποδήλατα και έπαιξαν ένα παιχνίδι για την εξέλιξη των ποδηλάτων ως σήμερα.
μίλησαν για τα είδη των αθλητικών ποδηλάτων, τους αγώνες ποδηλασίας και τους αθλητές. Συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στην πόλη με το ποδήλατο.
Το δεύτερο μέρος ήταν ψυχοκινητικό και εξαιρετικά ψυχαγωγικό, αφού τα παιδιά έκαναν το γύρο του μικρού πάρκου της εκκλησίας δείχνοντας τις ικανότητές τους με τα ποδήλατα.

1 σχόλιο:

4ο Δημοτικο Σχολείο Καρδίτσας είπε...

Το ποδήλατο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των πολιτών της Καρδίτσας.Η δουλειά σας είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί ενισχύει τη χρήση των ποδηλάτων σε μια πόλη που η υποδομή της (ποδηλατόδρομοι) το επιτρέπουν.